Yüz Askılama ve Dermal Dolgu

İple yüz askılama,yüz germe,boyun germe yöntemi,ameliyat gerektirmeyen,genel anestezi gerektirmeyen,ameliyathane gerektirmeyen dolgu,botoks gibi prosedürlerdendir.
20 yılı aşkın süredir farklı formlarda kullanılan askılama ipleri ,ameliyatlarda kullanılan dikiş atma ipleri üstünde yapılan teknik çalışmalar sayesinde geliştirilmişlerdir.
Bu iplerin kalınlaştırılması üzerlerinin tırtıklı (cog) , konili,olması sağlanması sayesinde aşağıdan yukarı ve yanlara doğru üzerindeki dokuyu  kaldırabilmesi,çekebilmesi,gerebilmesi sağlanmıştır.
Yapılış teknikleri de en az doku hasarı yapacak şekilde geliştirildiğinden adeta dolgu yapar gibi tekniklerle ip askılama uygulaması gerçekleştirilebilmektedir.
Bu uygulamalarda hedeflenen en temel konu yer çekimine karşı yerleştiridiğimiz iplerle dokuyu yerine çekebilmektir.
Çoğu zaman dolgu teknikleriyle yaptığımız yüz liftingine önemli bir alternatif olarak elimizde olması gereken uygulamalardandır.Dolgu uygulanmasını istemeyen hastalar için ise tek alternatiftir.
Bu iplerin eriyenleri ve erimeyenleri ,yarı kalıcı olanları gibi türleri olmakla birlikte,pratikte en çok tercih edilenleri eriyebilen olanlarıdır.

Dudak, çene ve elmacık kemiği golguları yapıyoruz.

Kullanıldığı Yerler ;
* Orta yüz düşmeleri
* Burun-ağız kenarı arası derinleşen oluklar
* Alt yüz,gevşemeleri-sarkmaları
* Çene yanlarındaki yığılmalar
* Kaş kaldırma
* Boyun germe
İşlem Süresi : 
Prosedüre bağlı olmak üzere 20 dk ile 60 dk
Kalıcılık : 
Eriyebilen olanlar : 1-2 yıl sürer
Kalıcı olanları   : dokunun kendisini bırakması, sarkması süresine göre 5 yıl ve üzeri
Öyleyse Neden Eriyebilen İpler Daha Çok Tercih Edilebilmektedir ; Kalıcı etki kulağa hoş gelse de mahsurlarının çok iyi bilinmesi gerekmektedir.Bunu ben cilt-dermal dolgularının gelişimine benzetiyorum.İlk zamanlarda kalıcı dolgulara büyük rağbet vardı ama geçen yıllar bize kalıcı dolguların nasıl kalıcı problemlere sebep olduğunu da gösterdi ve artık neredeyse kalıcı dolguların hiçbirisi kalmadı.
İster dolgu olsun ister ip olsun bu maddelerin vücuda uyumlu olmasının en temel göstergesi onun vücut tarafından biyolojik olarak parçalanabilmesi,sindirilebilmesidir (biodegradable) .Kalıcı olan malzemeler ise vücut tarafından parçalanamadığı için kalıcıdır yani vucuda bio uyumlu değildir.
Kalıcı/yarı kalıcı implantasyonlar vücudumuzun değişik yerlerinde çok işe yarayabilir (kemiklerde platin,titanyum,diş mplantasyonu,kalp kapakları vs.) ancak derimiz ve onun altındaki yumuşak dokuların içinde zamanla meydana gelen fizyopatolojik ,immunolojik değişikliklere bağlı oluşabilecek tıbbi komplikasyonlar estetik görünüm manasında çok çok iyi hesap edilmelidir.
Bu sebeple benim kişisel tercihim aynı cilt dolgularında olduğu gibi belli sürelerle kalan ,işe yarayan ,herhangi bir reaksiyona sebep olmayan ya da kendisine reaxiyon gösterilmeyen ve makul bir süre sonrasında da vücud tarafından ortadan kaldırılabilen bio uyumlu materyeller lehine olmaktadır.